“W

Wie in ons land komt om asiel aan te vragen, moet wachten op een officiële status om te mogen werken. Dat wachten kan soms jaren duren en in die tussentijd mag er geen (betaald) werk worden verricht. Hoe belangrijk ook voor het gevoel van eigenwaarde.
Wie wel eenmaal een officiële status heeft, zit dan ook meestal niet stil en wil een eigen inkomen verwerven. Statushouders vervullen zo heel wat vacatures, of bouwen een eigen bedrijf of winkel op. In onze reeks “Aan het werk” brengen we die werkers in beeld.

© Fotografie: Rob Godfried en Khalil Perro

1. Aminata aan het werk bij “De Waterkant”

Aminata aan het werk bij “De Waterkant”

Fotografie: © Rob Godfried

2. Amin in zijn eerste baan in Nederland

Amin in zijn eerste baan in Nederland, bij Tigris en Eufraat. Hij is nog bezig met zijn inburgeringsexamens. In Syrië was hij planner van (openbaar) vervoer, zonder internet.

Fotografie: © Rob Godfried

3. Dawits eerste baantje bij Café Restaurant “Amsterdam”

Dawits eerste baantje bij Café Restaurant “Amsterdam”

Fotografie: © Rob Godfried

4. Imad aan het werk in boekhandel Pages

Imad aan het werk in boekhandel pages

“I

k kom uit Latakia, Syrië, Ik heb rechten gestudeerd aan de universiteit. Begin 2017 ben ik naar Nederland gekomen. Hier begon ik direct met vrijwilligerswerk in boekhandel Pages in Amsterdam. Ik houd van het werk in de boekhandel omdat mensen met verschillende culturen elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen via hun gezamenlijke interesse voor boeken.”

Fotografie: © Khalil Pero

Laat een reactie achter

Laat een opmerking achter
Vul je naam in